penze - doba bez pracovního příjmu


7 nejčastějších chyb, které vám tahají peníze z kapsy

24.11.2015 00:00

7 nejčastějších chyb, které vám tahají peníze z kapsy.Nic nepotřebujete? Máte všechno pořešené? Dnes se s vámi podělím o nejčastější chyby, kterých se dopouštíte při správě a řízení svých financí.

1.       Řídíte svoje finance nahodile. Nemáte zažitý a pravidelně udržovaný systém.

Řešení: Stáhněte si zdarma systém Finanční grunt. Začněte minimálním krokem každý měsíc – 3% + 94% + 3%. Půl roku svoje nastavení neměňte.

2.       Řídíte jen vysoké částky.

Řešení: Vytvořte si 3 návyky, 3 účty, k řízení svých peněz. Myslete na ně tak často, až se vám zadřou pod kůži. Návod si stáhněte zde.

3.       Nad každým příjmem nejdříve přemýšlíte: Představujete si, co všechno musíte z této částky zaplatit nebo co si chcete koupit.

Řešení: Bez jakéhokoliv přemýšlení máte pouze 3 možnosti a svoje jasně nastavená pravidla: Váš příjem = vaše lepší budoucnost + vaše radost + nutné výdaje

4.       Chcete kvalitu, ale nakupujete kvantitu. …značkové šampony, každý se skvělou slevou 47%, koupíte rovnou dva …

Řešení: Každý den si opakujte: „Každý den je něco ve slevě“.

5.       Začínáte znovu a znovu … a vždy si to také pěkně logicky zdůvodníte

…. 10% na lepší budoucnost jsem si začala odkládat už minulý rok, ale teď jsme koupili koně a musím začít od začátku :-))), ale ty chvilky na ranči, v přírodě a při ježdění jsou úžasný relax …     Zdroj: komentář k článku

Řešení: Zaveďte systém. Stáhnout si jej můžete zdarma zde. Svoje nastavení půl roku až rok neměňte. Budete mít radost i skvělý pocit z lepší budoucnosti.

6.       Peníze vašimi bankovními účty jen protékají. Co se stane, až budete potřebovat hypotéku?

Řešení: Vytvořte systém pro správu svých financí například podle systému Finanční grunt. Začněte si budovat finanční kapitál. Získáte důvěryhodnost a lepší podmínky pro jednání, když budete opravdu něco potřebovat.

7.       Ve vaší Sýpce, na účtu na lepší budoucnost, leží mrtvé peníze. Už roky se částka nic než zvyšuje. Dávno přesahuje vaše roční výdaje. Občas z ní nakoupíte výhodnější finanční produkt, auto, ...

Řešení: Řízením toku svých financí dokážete nejen zvyšovat hodnotu své práce, ale žít ve stále větší finanční pohodě a nakupovat z výnosů. No jen si představte, nové auto každých x let úplně zdarma.

A teď můžete udělat 3 věci

1.       Nic

2.       Stáhnout si systém Finanční grunt zde a začít řídit svoje finance. Kdo řídí, ten rozhoduje.

3.       Napsat mi na dagmar.rendlova@drendlova.cz a domluvit si 15 minutovou konzultaci zdarma. Například o tom, jak nastavit ten váš systém. A když už máte nastaveno, jak pokračovat dále.

A co si o tom myslíte vy? Napište mi do komentářů.

Autorka: Dagmar Rendlová

Dagmar RendlováDagmar Rendlová

Jsem penzijní specialistka. Zabývám se řízením osobních financí. Díky finančnímu portfoliu a řízení peněžního toku zvyšuji lidem hodnotu jejich práce bez toho, aby museli více pracovat.

Jsem autorkou systému Finanční grunt, kde pomáhám lidem objevit sílu finančního majetku, aby nemuseli řešit peníze ani v době bez pracovního příjmu.

Více o mně najdete zde

—————

Zpět